Przegląd polskich magazynów kulinarnych

Przegląd polskich magazynów kulinarnych

Co czyta foodie mieszkający w Polsce? Skąd czerpie inspiracje, nowinki z kulinarnego świata? Gdzie czyta o najświeższych trendach i niespotykanych przepisach? Polscy fani sztuki kulinarnej mają naprawdę duży wybór. Cieszy fakt, że coraz więcej osób dostrzega znaczenie zróżnicowanej i zdrowej diety, etycznego podejścia do pozyskiwania żywności oraz korzystania z wielowiekowego dziedzictwa kulinarnego naszego kraju. Polski rynek wydawniczy niezwykle szybko odpowiada na tę tendencję – w kioskach i salonach prasowych znaleźć można wiele tytułów o tej tematyce. Co wybrać?

Kuchnia

Kuchnia to jeden z najstarszych i najpopularniejszych magazynów o sztuce kulinarnej w Polsce. Jak sama nazwa wskazuje – jest to czasopismo dla smakoszy. Co w nim znajdziemy? Przede wszystkim historie potraw lub zwyczajów kulinarnych, artykuły poświęcone alkoholom, wskazówki dotyczące efektywnego serwowania potraw – wszystko to wzbogacone o kilkanaście przepisów osnutych wokół tematu przewodniego numeru. Kuchnia to obowiązkowy magazyn dla osób zaczynających swoją przygodę ze świadomym gotowaniem.

Food&Friends

Food&Friends to polska wersja popularnego i cenionego czasopisma ze Skandynawii – „Mat & Vänner” („Jedzenie i przyjaciele”). Food&Friends to magazyn dla osób spragnionych nowinek z kulinarnego świata. Znajdziecie tu przede wszystkim ciekawe felietony, artykuły o polskich i zagranicznych restauracjach, wywiady oraz relacje z najważniejszych eventów. Całość uzupełniają eleganckie i stylowe przepisy.

Kukbuk

Kukbuk to magazyn, który wprowadził nową jakość na polskim rynku wydawniczym. Ten powiew świeżości objawia się przede wszystkim świetnymi felietonami oraz pięknymi zdjęciami. Kukbuk to magazyn, w którym znajdziecie niepowtarzalne przepisy, wiadomości z gastro-branży i recenzje ciekawych miejsc na kulinarnej mapie polski. Wszystko to w nurcie slow life – slow food.

Usta

Usta to kwartalnik, który zachwyca pięknymi, klimatycznymi zdjęciami oraz unikalnym podejściem do gotowania. Usta to ludzie – magazyn skupia się tylko na potrawach, ale także na osobach, które je tworzą. W Ustach przeczytacie fascynujące wywiady, recenzje najlepszych knajp oraz eventów.

Smak

Smak to pierwszy magazyn w Polsce, który poruszał kwestię kultury jedzenia. Co wyróżnia czasopismo? Przede wszystkim wyjątkowe przepisy, które miksują najnowsze trendy i kulinarną historię. Ponadto wewnątrz znajdziemy wywiady z pasjonującymi osobami oraz piękne, klimatyczne zdjęcia.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *